Vakantie met Jochem

De opletters onder jullie hebben gezien dat we in het vorige verslag al een foto hadden met Jochem erbij !! Ja, dat klopt helemaal. We hebben Jochem opgehaald in Karlsruhe en zijn daarna meteen doorgereden naar Velden alwaar we opgetreden hebben. Jochem was daar ook bij.

Na Velden zijn we via Oostenrijk naar Italië gereden. We hebben in Italië 2 nachten overnacht op een camping langs de weg. We stonden daar prachtig aan de voet van een metershoge berg. Op de camping zelf was ook een zwembad aanwezig dus heerlijk om even bij te komen.

LAGO D'IDRO
Dan gaat de reis verder met als doel Lago d’Idro. Dit ligt links van het Garda Meer. Is veel schoner en een stuk rustiger. Daar verblijven vrienden van ons; we noemen ze hier maar even de Quantoos. Het is een gok want we weten niet of er plaats is. Onze ervaring is inmiddels wel dat er voor 1 nachtje altijd plek is voor een camper. We komen aan bij de camping en we hebben de 1 na laatste plek. Het is inderdaad bomvol. Veel hollanders. We krijgen een plekje naast het zwembad en het tafeltennis veld. We barsten dus van de kinderen om ons heen. Het maakt ons niet uit. Zeker niet als we ’s avonds te horen krijgen dat we hier vijf dagen kunnen blijven. Jochem geniet en zeker met de kids van de quantoos om hem heen kan zijn week al niet meer stuk.

Elke dag liggen we bij, aan, maar meestal in het prachtige meer wat omgeven is door bergen. Elke middag na 12 uur steekt hier een heerlijk briesje op waardoor de temperatuur van 38 graden nog aanvoelt als 28 en dat is prima uit te houden.
Na vijf dagen van gezellig met de Quantoos optrekken en een afsluitende barbecue vinden wij het ook wel welletjes. We zetten de Paus op de tafel en nemen afscheid van onze lieve vrienden.

VENETIË
Het trekkersbloed zit er nu helemaal in. We willen verder maar zitten eigenlijk vlakbij Venetië. Dat is hier ongeveer 200 kilometer vandaan. We besluiten op zondagavond te gaan rijden en een goede vier uur later kunnen we de camper parkeren op Camping Venetië. Het is te laat om nu nog het centrum in te gaan. De volgende dag gaat er een bus naar het centrum en om 09.30 uur zitten we met een toeristenkaart voor die dag aan boord van de waterbus. Voor Jochem is het maar raar. Een stad met alleen maar water. Later blijkt dat het ook nog eens wemelt van de kleine straatjes. Natuurlijk gaan we naar het
San Marco plein waar de duivenpopulatie nog groter is dan op de Dam in Amsterdam.

Jochem koopt van het vakantiegeld van opa en oma een voetbalshirt van Del Piero wat hij meteen aantrekt. Het is die dag enorm heet. We denken wel 42 graden en dat is best te voelen als je te voet gaat. We drinken veel water en Jochem geniet van de italiaanse ijsjes.

We zien veel toeristen in gondels en vragen ons af wat dat kost. René heeft kennelijk een romantische bui (?) want heeft toch zijn zinnen hierop gezet. Hij gaat in de onderhandeling. Een normaal ritje kost 80 euro pp voor een half uur. Dat weet hij terug te brengen naar 60 maar dat is nog veel te duur voor ons hollanders. Dan maar romantisch met de waterbus voor een tientje voor de hele dag. Venetië was het omrijden meer dan waard!!!!

COTE D'AZUR
’s Avonds vertrekken we van camping Venetië richting Frankrijk. We overnachten nog 1 nachtje in Italië maar gewoon langs de weg. We zijn dan wel al vlak bij de grens dus de volgende dag rijden we niet zo lang door want de Cote d’Azur moeten we toch ook van dichtbij bekijken. Via Monaco en Cannes stoppen we in de buurt van St. Tropez. We vinden voor 1 nacht een plekje op een camping.

Alhoewel de camping prachtig is, met een gigantisch zwembad, supermarkt, pinautomaat, etc. weten ze hier wel van prijzen. Die nacht worden we om 04.00 uur wakker van een gigantisch zwaar onweer inclusief de daarbij behorende regenbui. We besluiten de camper te verlaten want we staan op een berg vlakbij een afgrondje en willen het risico niet lopen van grondverschuivingen.

Het water dendert echt langs onze voeten naar benenden. We schuilen in het toiletgebouw waar nog meer mensen staan te wachten tot de bui overgaat. Na een klein half uurtje begint de boel te minderen en overal zie je licht. De mensen van de camping inspecteren allerlei locaties en tenten worden leeg geveegd. Als de bui voorbij is dan inspecteert René de ondergrond van de camping. We besluiten om terug te gaan en vallen weer veilig in slaap.

De volgende ochtend trekken we verder Frankrijk in en komen via een prachtige rit (door het gebied van Gorges du Tarn) uit in Compregnac. Een klein plaatsje in de buurt van Millau. De camping is vrij primitief en lekker rustig. Het is gelegen aan de rivier de Tarn. We worden hartelijke ontvangen want René had in het Frans (jawel !!!!) telefonisch een plaats besproken. Non problem….

De volgende dag laten we ons heel luxe afzetten in een auto met de door ons gehuurde kano en kajak in het stadje Millau. Een paar minuten later varen we over de Tarn onder het hoogste viaduct van Europa (245 meter). Gelukkig is het stroomafwaarts. Desondanks is de inspanning van René zwaar. Samen met Jochem in de kano staat hij toch garant voor menig piruetje op het water. Morgen gaan we hier weer weg want we moeten aankomende weken weer regelmatig optreden.

Niet dus Wij Wel maar als Trio.

FOTO'S WEEK 9: Klik hier

VERSLAGEN:
week 1 | week 2| week 3 | week 4 | week 5 | week 6 | week 7 | week 8 | week 9 | week 10 | week 11 | week 12 | week 13