Bassum, Gross Ippener en Weyhe

We zijn een week vrij geweest en hebben genoten van de omgeving. Veel fietsen is wat we gedaan hebben. Berg op, berg af valt niet altijd mee. Meer enfin……


Na het oefenen in de camper en met tenminste 1 duitse schlager rijker rijden we in de omgeving van Gross Ippener. We moeten hier de omgeving optreden, in Bassum en in Weyhe. Ons contactpersoon Dr. Horst, woont zelf in Gross Ippener en neemt contact met ons op. We maken goede afspraken en dan is het zover.

BASSUM
Woensdag 15 juni zien we elkaar voor het eerst in BASSUM waar we gaan spelen op een werkstatte wat in Nederland een WNK bedrijf genoemd wordt. We worden hier hartelijk ontvangen door Petra. Hier werken allerlei verschillende gehandicapten op een bedrijfsmatige manier bij elkaar. Het merendeel heeft tevens een geestelijke achterstand. We worden door Petra, die vreselijk veel en snel kan praten, door het hele pand heen geloodst. In elke groep worden we voorgesteld als meneer en mevrouw Smit. Na 3 groepen is dat officiële gedoe gelukkig voorbij en worden we René en Alette genoemd. Het ijs is meteen gebroken en enige vorm van afstand kunnen wij niet ontdekken. Buiten gekomen hebben ze op een open aanhanger een prachtige bühne voor ons gebouwd. Geweldig gewoon. Met hulp van velen worden de spullen op de aanhanger gezet en zo staan we in nog geen half uur bedrijfsklaar. Buiten loopt het vol. Iedereen heeft werk vrij gekregen.

Vanaf het 1e moment is het geweldig. Letterlijk en figuurlijk een gekkenhuis. Veel respons, veel bewegen en veel interactie. Er treedt een step-dans-groep op van eigen bodem. Ook deze sterren worden enthousiast ontvangen. Daarna spelen we nog een uurtje en dan moeten we het afsluiten. Het weer werkte wel helemaal mee. Heerlijk warm. René zingt als afsluiter voor het eerst een duitsche schlager en jawel in het vloeiend Duits. Ze kennen het lied allemaal dus groot feest. We pakken daarna de spullen weer in met behulp van ons contactpersoon Dr. Horst die het op zich neemt om als kofferdrager te fungeren.

GROSS IPPENER
We gaan naar Gross Ippener zelf. We zijn uitgenodigd bij de familie van Horst. De camper komt op hun terrein te staan en we ontmoeten zijn allerliefste Ulla. Uiteraard haakt hun zoon Florian later ook aan. Florian heeft ook het syndroom van Down en is inmiddels een 30-jarige kerel die in een woonhuis woont. Morgen mogen we bij hem komen kijken maar hij moet eerst zijn kamer opruimen. We worden hier bij de familie walgelijk, echt walgelijk in de watten gelegd. ’s Avonds is er een barbecue waarbij we nog een contactpersoon ontmoeten, Stefan. Die nodigt ons uit om het weekend bij hem door te brengen. Wat een avontuur allemaal. Na het eten en de nodige “verplichte” drankjes gaan we slapen. We bedanken voor de gastenkamer want willen niet tot last zijn en we hebben ons eigen bed mee. We mogen wel gebruik van douche, wasmachine etc. Wat een gastvrijheid.

WEYHE
Donderdag 16 juni. Horst en Ulla rijden met de camper mee want vandaag gaan we naar de werkstatte in Weyhe. Als we aankomen willen we eigenlijk meteen eerst de boel opbouwen. We worden meegenomen naar een plein achter het gebouw. Ook hier spelen we vanwege het prachtige weer buiten. Er is een enorm spandoek opgehangen van de DELME SAMBISTAS. Dit is de lokale samba groep die vandaag ook zal optreden. Wij staan in hun voorprogramma dus hopen we maar dat we het publiek voor hun kunnen opwarmen. Ook hier krijgen we na het opbouwen een rondleiding en we eten snert mee in de kantine. Dan is het tijd om te beginnen. De groep reageert anders dan gisteren dus moeten wij het op een andere boeg gooien. Toch lukt het om de groep te “pakken” en zijn ze warm als de sambagroep begint. Deze spelen wat eigen werk en dan haken wij bij ze aan met bekende popsongs waarbij het sambaritme onontbeerlijk is. We vertellen iedereen dat we stiekem geoefend hebben via internet maar zo gek zijn ze nog niet. Ze liggen dubbel van het lachen en we beginnen gewoon maar. Met een straffe dirigente voor de groep blijft het toch één geheel en is de samenwerking dus geslaagd.

We spelen hierna nog een paar nummers en dan kunnen we ook hier terugkijken op een geslaagd optreden in Weyhe. We krijgen nog een paar prachtige cadeaus. Een houten tulp en een houten haan. Zelf gemaakt. Cool !!!!!!!

We bedanken iedereen hartelijk en moeten met Horst en Ulla mee naar Florian. Daar gaan we koffiedrinken in het woonhuis. Nadat we er samen wel achter zijn dat dit soort bezoeken zelfs voor ons nog confronterend zijn, zeggen we hier na een bakkie ook gedag en gaan terug naar het prachtige landgoed van Horst en Ulla. Diezelfde avond worden we meegenomen naar Bremen. Geen gemaar, gewoon volgen. We laten het maar over ons heen gaan. We gaan heerlijk uit eten in de Schnoor, een zeer oude wijk. De stad is een plaatje en na een wandeling langs de boulevard gaan we terug.

We doen zoveel indrukken op wat op zich moeilijk te verwoorden is maar we doen ons best. “Het waren twee leuke dagen “ gaat hier niet op het waren hier twee geweldige dagen!!!!!

Tot de volgende keer dan berichten we uit Dresden maar we gaan eerst even zelf naar Berlijn.

FOTO'S WEEK 3: Klik hier

VERSLAGEN:
week 1 | week 2| week 3 | week 4 | week 5 | week 6 | week 7 | week 8 | week 9 | week 10 | week 11 | week 12 | week 13